domingo, 17 de diciembre de 2017

La Neorural 2017

Moltes emocions viscudes avui a la Neorural. Aquest any era la 6a edició d'aquesta cursa referent a la serralada marina que està agafant nom per la seva duresa i organització espectacular sens dubte.  


Primer de tot, jo m'enric dels comentaris sensacionalistes de l'organització, però és que, perquè jo soc persona d'experimentar i és quan sóc allà que me n'adono de la realitat dels compliments, em falta l'aire constantment i vull arribar, però això s'ha de treballar!!

Corriols constants, pels llocs més emblemàtics de la zona, castellruf, font sunyera, torre galzeran, font de la mercè, pedrera, corriols de caçadors, can gurri, castell de santmiquel i fins el poble. És una organització que compleix el que es proposa, fer una cursa el màxim corriolera passant el mínim per la pista, això li dóna entreteniment, duresa i sorpreses constants. 

La Neorural cada any obre nous corriols, existents d'abans i completament nous. S'informen del saber del poble i dels forestals i fan un traçat exigent, sorprenent i especial, una delicia que permet assaborir la veritable essència de la zona ubicada a la serralada litoral, amb entorns boscosos i bones vistes, del mar, Barcelona i la serralada.

Aquest 2018 el sr Santi Barril, arquitecte del recorregut, ha fet una feina sense precedents, digue'm que s'ha sortit. Rollo, crec que s'ha pogut divertir per la duresa i bellesa de cada tram, amb la dificultat que han talat una zona i malgrat tot no ha estat un impediment per ell i la seva organització. 

Per mi un aspecte destacable de la cursa és el marcatge, tot i que hi ha trams d'anar molt camp a través, escalar pedres, era difícil perdre's si anaves una mica atent, les indicacions eren excelents i els voluntaris estaven alerta.

Altre aspecte molt agrait és la bossa generosa del corredor, tovallola, "manguitos" hoko, agenda, gel calent per les cames, caldo verdures, gel gu, barreta energètica, aquarius, moritz sense alcohol. I ja no parlem del botifarrot amb barra de pa bo amb tomàquet, birra, flam, cola o begudes de l'arribada i els avituallaments cada 5km aprox.

La meva enhorabona pel carinyo i dedicació de l'organització fent la seva feina que fa que els que correm ho poguem gaudir tant.

Per altra banda un altre tema que valoro és la implicació del poble de Santa Maria de Martorelles en l'event. La família dels amics Prat al complert donant soport, els meus pares vibrant al meu costat i com no l'equip Flexor Sport Runners 42.2 que avui ha estat l'estreno. Personalment m'he sentit important, teníem una carpa per nosaltres, per canviar-nos, ens han fet fotos i a més han estat pel recorregut donant-nos caliu. Gràcies Jordi Arguisuelas, Runners 42.2, Flexor Sport, Àngel i Robert pel vostre soport incomesurable.

Avui hem corregut d'esquerra a dreta: Un servidor, en Joan Caldentey, L'Adrià Prat i l'Aleix Cunillera. En Robert ha vingut de supporter.


Per la meva part, després d'uns infortunis amb la pèrdua d'en Gerard Martínez i d'en Marc Villodres que s'ha fet mal al metatars, grans corredors; i de la destresa de l'Oriol Prat, que m'ha avançat al castell de Sant Miquel fent que les orelles em fessin palmes, he quedat 5e i amb un temps de 2'48"17, 10' minuts més que l'any passat però és que el recorregut se les portava. Cal destacar la progresió d'en Marc Villodres, ara a l'equip Invers i d'en Joselito que ha quedat 3r fent una cursa impecable, molt controlada.

Vull destacar la troballa amb molts amics que no veig gaire i avui ha estat el dia, en Guillem Fdz, en Rafa, en Dani Pérez, l'Adrià Selles, en Gerard i la Imma i a tots els que ens hem fet costat.

I aquest sóc jo, a la web de Nació Digital, quines fotos més chules, gràcies també.


Haig de dir que m'ho he hagut de treballar de valent per fer el que he fet, se m'ha fet llarga, soposo que per la falta d'entrenaments de qualitat i pel ritme imposat pel sr Marc Villodres des del principi que si no hagués pres mal hagués fet alguna cosa molt gran, tot i així ha demostrat que qualsevol contratemps no el fa enrere d'arribar al final.

Comentar que he corregut amb adidas terrex king5 una sabatilla minimalista 0 drop tacos de 4mm i una plantilla flexor sport multisport de mínima protecció. Per mi espectacular, propiocepció, s'agafa molt bé a gairebé totes les superfícies, lleugera i molt ben cordada, pel meu gust un pèl alta que fa que a l'hora de posar-se-la sigui una mica complicat.

Sensacions minimalistes 100% això sí, amb el peu cobert, però per contrapartida pots córrer a tota velocitat. Fins la propera, seguim amb la temporada que només ha fet que començar. Fins aviat. Propera parada trail Rocacorba.