domingo, 26 de diciembre de 2021

Activa i reforça el teu sistema inmune

A propòsit del bany que ahir em vaig fer a la mar, avui us vull parlar dels beneficis dels banys freds. No és un tema nou, sinó practicat per molts gurús, entre alguns d'ells el meu amic Karim el Hayani i com no el gran Winhof o home de gel

Per mi, personalment, considero que aquest últim ens mostra a través de la seva història els beneficis d'aquesta pràctica, superant una greu depressió i tots dos actualment ens demostren que amb responsabilitat i cura tenim el cos preparat per no emmalaltir

I alhora tots dos, Karim i Winhoff ens mostren com amb continuitat i uns bons hàbits podem arribar a potenciar les nostres capacitats fins a límits inimaginables, corrent sobre neu descalços, escalant muntanyes, fent inmersions sota llacs gelats, etc; sent capaços d'adaptar-nos de forma natural i en definitiva ser feliços superant-nos fent allò que ens agradi.


Beneficis:

 • Millora la circulació: l'augment del ritme cardiac i la contracció dels bassos sanguinis contribueixen a una repercusió positiva a nivell cardiovascular. (*) Però compte no tot són avantatges, no és recomanable per les persones amb problemes de cardiopaties, ja que en aquests casos accelerar el ritme cardíac pot ser perjudicial.

 • Activació del sistema inmune: Accelerant el metabolisme i contribuint a la creació de glòbuls blancs per lluitar contra les infeccions i agressions.

 • Millora de la líbido: Estimulant la secreció de testosterona.

 • Activa la ment i el cos i incrementa la capacitat atencional: Generant una resposta d'activació generalitzada en tot el cos davant el fred que força l'homeostasi, o sigui, que el cos reequilibri la seva temperatura a nivell intern. Alhora activa l'atenció degut a la secreció de neurotransmissors com la noradrenalina.

 • Redueix la inflamació i millora l'estat d'anim: Al reduir la secreció de cortisol i per la secrecció de la noradrenalina produeix un sensació de benestar que millora l'ànim.

 • Incrementa l'oxigenació i accelera el metabolisme: Degut a l'increment cardiovascular, el que contribueix a cremar sucres i grasses per mantenir la temperatura corporal.

 • Millora la son degut a l'alliberació mental que genera.

 • Promou un millor funcionament renal i limfàtic: generant una funció de depuració de l'organisme.

 • Millora l'autoestima i contribueix a augmentar la productivitat: convertint-se en un repte que ajuda a superar-se i a sentir-se en forma i capaç.

Finalment recordar que aquests afectes només són presents amb una pràctica continua i és recomanable començar amb aigua calenta o tèbia i alternar

També fer incís en que l'aigua freda també protegeix el cos impedint la pèrdua de la capa de grassa que protegeix la pell, mantenint-la tonificada així com contribueix de manera preventiva contra la caiguda de cabell i mantenint la seva brillantor.Bibliografia

https://psicologiaymente.com/vida/beneficios-ducharse-agua-fria


2 comentarios:

 1. Hola, Esteve! No coneixia aquest blog teu. Nomès volia dir que faig banys al mar des de fa dos anys. Al principi costa una mica, però de seguida t'acostumas i fa una setmana per exemple vaig estar 20 minuts adins. A mi els banys de mar em fan un benefici molt gran, sobretot a nivell psicologic. També he de dir que tot i banyar-me fa set dies i portar una dieta alcaline, avui tinc un refredat. Suposo que si no fes el que faig, la malaltia seria molt pitjor.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Jon moltes gràcies per comentar, com bé dius és la convinació de diferents hàbits el que fa que en definitiva poguem gaudir d'una salud integral. Moltes vegades, no és només l'aspecte físic el motiu pel qual emmalaltim, també pot ser per somatitzar alguna emoció, per cansament acumulat, una mala alimentació, estress... Al final les malalties es curen descansant, igual que el cos emmalalteix també es guareix per si mateix, paciència, que ve de pau, és el millor antídot. Els petits canvis fins que no s'assenten generen grans transformacions i som animals de costums, s'han d'integrar en la nostra forma de vida, també pot ser per això. Pot ser per tants motius... El millor és acompanyar-lo un cop una amiga em va dir que a la vida ens hem de saber estimar de totes les maneres i només així podrem aprendre del que vingui, tot és pel nostre bé.

   Espero que estiguis millor, feliç vida i gràcies

   Eliminar