domingo, 26 de diciembre de 2021

Activa i reforça el teu sistema inmune

A propòsit del bany que ahir em vaig fer a la mar, avui us vull parlar dels beneficis dels banys freds. No és un tema nou, sinó practicat per molts gurús, entre alguns d'ells el meu amic Karim el Hayani i com no el gran Winhof o home de gel

Per mi, personalment, considero que aquest últim ens mostra a través de la seva història els beneficis d'aquesta pràctica, superant una greu depressió i tots dos actualment ens demostren que amb responsabilitat i cura tenim el cos preparat per no emmalaltir

I alhora tots dos, Karim i Winhoff ens mostren com amb continuitat i uns bons hàbits podem arribar a potenciar les nostres capacitats fins a límits inimaginables, corrent sobre neu descalços, escalant muntanyes, fent inmersions sota llacs gelats, etc; sent capaços d'adaptar-nos de forma natural i en definitiva ser feliços superant-nos fent allò que ens agradi.


Beneficis:

  • Millora la circulació: l'augment del ritme cardiac i la contracció dels bassos sanguinis contribueixen a una repercusió positiva a nivell cardiovascular. (*) Però compte no tot són avantatges, no és recomanable per les persones amb problemes de cardiopaties, ja que en aquests casos accelerar el ritme cardíac pot ser perjudicial.

  • Activació del sistema inmune: Accelerant el metabolisme i contribuint a la creació de glòbuls blancs per lluitar contra les infeccions i agressions.

  • Millora de la líbido: Estimulant la secreció de testosterona.

  • Activa la ment i el cos i incrementa la capacitat atencional: Generant una resposta d'activació generalitzada en tot el cos davant el fred que força l'homeostasi, o sigui, que el cos reequilibri la seva temperatura a nivell intern. Alhora activa l'atenció degut a la secreció de neurotransmissors com la noradrenalina.

  • Redueix la inflamació i millora l'estat d'anim: Al reduir la secreció de cortisol i per la secrecció de la noradrenalina produeix un sensació de benestar que millora l'ànim.

  • Incrementa l'oxigenació i accelera el metabolisme: Degut a l'increment cardiovascular, el que contribueix a cremar sucres i grasses per mantenir la temperatura corporal.

  • Millora la son degut a l'alliberació mental que genera.

  • Promou un millor funcionament renal i limfàtic: generant una funció de depuració de l'organisme.

  • Millora l'autoestima i contribueix a augmentar la productivitat: convertint-se en un repte que ajuda a superar-se i a sentir-se en forma i capaç.

Finalment recordar que aquests afectes només són presents amb una pràctica continua i és recomanable començar amb aigua calenta o tèbia i alternar

També fer incís en que l'aigua freda també protegeix el cos impedint la pèrdua de la capa de grassa que protegeix la pell, mantenint-la tonificada així com contribueix de manera preventiva contra la caiguda de cabell i mantenint la seva brillantor.



Bibliografia

https://psicologiaymente.com/vida/beneficios-ducharse-agua-fria